Sverige
5 augusti 2012 11:55

Hästar skadade efter busridning

Två hästar blev skadade och svårt stressade då de en natt i mitten av juli stals ur ett stall i Solna och busreds av okända förövare.

Stallet som var låst bröts upp med bultsax och två av fyra hästar fördes iväg. Den ena hästen lämnades på en ridbana där det dagen efter hittades en långpisk och spår efter tumult. Den andra togs till ett förortscentrum där den reds i ett asfalterat garage. Hästen hittades senare bunden vid en lyktstolpe. Den häst som reds iväg till garaget är nu halt på tre ben. Den andra stod under medicinsk behandling och ägaren är nu tvingad att ställa in tävlingar i medelsvår dressyr.

Den hårt belastade Stockholmspolisen har lagt ner förundersökningen.
– För polisen är det här ett ringa brott, men jag skulle vilja träffa de här människorna och försöka få dem att förstå vidden av vad de har gjort, säger den ena hästens ägare Liese Hanisch.

Förövarna hade också försökt sadla en ponny som dock är ganska svårhanterad och därför antagligen lyckades freda sig. De två bortförda hästarna var mycket trötta och medtagna av den stress de utsatts för.
– Någon såg en blond tjej rida in i parkeringsgaraget. Vi är glada för tips, säger Liese Hanisch.

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar