Sverige
30 juni 2018 09:36

Hästar skrämdes på flykt av misstänkt buskörning

PolisanmältTre hästar skrämdes på flykt från sin hage av vad som misstänks vara en bil som har kört vilt intill hagen. Händelsen är polisanmäld.

Hästar skrämdes på flykt av misstänkt buskörning
Hästarna skrämdes ur sin hage, men hittades välbehållna. Arkivbild: Smyk/Istock

Under natten till torsdagen sprängde tre hästar staketet och försvann från sin hage vid ridskolan i Ulricehamn. Djupa hjulspår och uppkört grus på ridskolans parkering vittnar om att vild körning har skrämt hästarna.

”Det märktes tydligt att det var någon som hade buskört på parkeringen under natten”, säger vaktmästare Jan Mellblad som upptäckte det hela tidigt på morgonen till Ulricehamns Tidning.

Blev skärrade

Hästarna hittades lyckligtvis snabbt, men i andra hagar än de borde vara i. De uppges vara fysiskt oskadda, men var skärrade efter händelsen.

Det hela är polisanmält och ridskolans verksamhetschef Jenny Johansson hoppas att polisen ska kunna hålla bättre koll på området.
”Det är en så onödig grej som inte ska behöva hända. Det är levande djur det handlar om”, säger Jenny Johansson till tidningen och konstaterar att det hade kunnat gå mycket värre om hästarna hade rymt ut på den närliggande vägen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden