Sverige
4 september 2023 10:54
Ridsportplus

Hästkvinnor lagar mat i TV4

Visar nya talangerFälttävlansryttaren Amanda Andersson och veterniär Madeleine Beckman bjuder två andra amatörkockar på middag i den här veckans omgång av det populära TV4-programmet ”Halv åtta hos mig”.

Hästkvinnor lagar mat i TV4
Amanda Andersson och Madeleine Beckman ingår i kvartetten som lagar mat i Halv åtta hos mig denna vecka. Foto: privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Matlagningsprogrammet ”Halv åtta hos mig” har haft nypremiär i TV4, och den här veckan, 4-7 september, har turen kommit till amatörkockar i Falkenberg att vara med i rutan. Två av de fyra matlagarna i veckans program är välkända i hästvärlden: fälttävlansryttaren och YREM-deltagaren Amanda Andersson och veterinären Madeleine Beckman, också känd som exteriördomare och connemaraentusiast och -uppfödare.

Hur var det att vara med i programmet, Madeleine Beckman?

– Det var en grundlig antagningsprocedur med intervjuer och hembesök, och till och med utdrag ur straffregistret. Tills vi träffades första inspelningsdagen hade vi ingen aning om vilka de övriga tre deltagarna var. 

­– Jag hade provat ut min trerättersmeny på släkt och bekanta, och produktionsbolaget hade gått igenom recept och planering i detalj.

Vad bjöd du på?

– Härproducerade råvaror, det mesta inom tre mils radie, Halland är ju som ett stort skafferi. Till förrätt våfflor med stenbitsrom och färskost, huvudrätten var lammfilé med råstekt potatis och rostade jordärtskockor, och desserten syrénsorbet med jordgubbar. Fördrink på lokalproducerad gin och rabarbersirap. Rabarbern var gödslad med bland annat min connemara Mysans eget bidrag.

Lång dags inspelning

Upplägget går ut på att en person bjuder de övriga på middag varje dag, från måndag till torsdag. De inbjudna sätter betyg på de tre rätterna, och den som får högst poäng under veckan vinner 15 000 kronor.

­– Jag var tacksam att slippa gå ut som nummer ett i veckan, men på tisdagen var det min tur, berättar Madeleine. 

– Ett filmteam knackade på klockan åtta på morgonen för att filma mitt hem och naturligtvis blev det ett besök hos Mysan i stallet. Nästa filmteam tog vid efter lunch när det var dags att dra i gång i köket. Det gick faktiskt nästan enligt plan och utan större missar. När filmandet avslutades vid halv ett på natten skulle denna dag klippas ned till 22 minuters speltid. Vi är naturligtvis spända på att se resultatet!

På onsdagen bjöd Amanda Andersson på middag.

– Det var jättekul att komma hem till en ny hästkompis. Det var en intensiv men mycket rolig vecka, men nu börjar jag bli lite nervös…, säger Madeleine Beckman inför veckans tv-sändningar.

Blev ”castad”

Amanda Andersson berättar för Hallands Nyheter att hon inte själv sökte till programmet, utan att produktionsteamet hade fått ett tips och ville ”casta” henne. Hon stod faktiskt på en tävling i Polen och lagade mat, när de ringde. Efter en provinspelning hemma på Munkagård frågade de om hon ville vara med i programmet.

– Det roligaste var nästan när vi var ”off cam” och pratade med varandra. Det var ett helt fantastiskt gäng och vi hade nog ännu roligare än det ser ut på tv, berättar Amanda.

Övriga deltagare, förutom Amanda och Madeleine, var Hugo Bengtsson och Adruino Punzo.

Avsnitten spelades in för mer än ett år sedan, och planen var att de skulle sändas förra hösten. Men programserien fick ta en paus, och startade åter förra veckan.

– Det har gått så lång tid, så jag kommer inte ihåg jättemycket. Det är nästan lite ”ska skämskudden fram nu?”, men det ska bli jättekul, säger Amanda Andersson till Hallands Nyheter.’’

Mer om programmet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden