Världen
4 september 2020 16:04

Hästmördarna i Frankrike: ”Folk försöker skydda sina hästar”

Hemska brottFranska hästägare lever just nu i en mardröm. De bestialiska grymheterna där okända förövare lemlästar hästar i skydd av mörkret har eskalerat, och ingen går säker. Nu delar equiteraputen Charlotta Lindgren ett fruktansvärt vittnesmål från goda vänner som driver stuteri i Frankrike. Läs allt här.

Hästmördarna i Frankrike: ”Folk försöker skydda sina hästar”
"De här personerna har kunskap om hästar, kan lägga injektioner och kirurgiskt avlägsna kroppsdelar", berättar Charlotta Lindgren. Foto: iStock

Ridsport rapporterade nyligen om att hästar lemlästas och stympas på de mest brutala sätt i Frankrike och att den franska polisen famlar i mörkret i jakten på förövarna. I dagsläget tycks hästmördarna slå till när som helst och var som helst. Nu delar equiteraputen Charlotta Lindgren med sig av ett skrämmande vittnesmål från goda vänner som driver ett stuteri i Frankrike.

”Det som dessa förövare ägnar sig åt är att på dagtid åka runt i områdena och välja ut hästar, sen kommer de på nätterna med grimmor, sederingsmedel och knivar, fångar hästen de valt ut, sederar den och lemlästar den på jakt efter organ av olika slag för att sedan lämna den att förblöda.” Det berättar Charlotta Lindgren på Facebook. Hon skriver också att hennes vänner är ute dygnet runt för att skydda sina hästar. Läs hela inlägget här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden