Hoppning, Ponny
4 oktober 2020 15:21

Helgens MsvA-segrare – och finalklara lag i zon Polar

NationelltEfter sista omgången i Folksam Ponnyallsvenska i Sundsvall står det nu klart att Mitt Hjärtas Hästsportförening och Vindelns Ridklubb är klara för final i zon Polar. Här ser du vilka som red i laget – och får också veta vilka som är helgens Medelsvår A-segrare. Dessutom har det ridits children-GP i Laholm.

Filippa Lagergren och Crafty Colours, här på SM i Falsterbo, är ett av helgens segerekipage. Foto: Roland Thunholm

Det har ridits både Medelsvår A och children-GP samt lagtävling i Folksam Ponnyallsvenska i helgen. Laholms Ryttarförening bjöd både på ponny-GP och children-GP under söndagen.

Vinnare i GP-klassen för ponny, som gick i Medelsvår A, var Linn Arvidsson med hingsten Hembys Florian RFN 222 (NEWF f-08 e Miclas Activ-Skogs Max RNF 47, uppf Hembys Stuteri äg Frida Wallin) i kategori C. Ekipaget gick i mål på fyra fel med tiden 56,43 sekunder i klassen som gick med bedömningen A:0.

Segrare i kategori D var Filippa Lagergren med superponnyn Crafty Colours (sto f-10 e Okänd-Okänd, uppf Okänd, äg Josefine Samuelsson). Ekipaget var ett av två felfria ekipage, men vann med nära nog tio sekunder över tvåan.

Children Grand Prix-klassen gick över 1,25 hinder och här vann Emilia Nordstedt med valacken Cordento S (SWB f-02 e Cardento-Cor de la Bryére, uppf Helene & Tomas Sandström, äg Annika Nordstedt). Klassen gick i två faser och ekipaget var dubbelt felfria med tiden 29,72 sekunder i omhoppningen.

Tvåa blev Lisen Sandström med Shadow, också dubbelt felfria med tiden 32,47 sekunder. Ludvig Ohlin knep tredjeplatsen med Calgran of Diamonds Z och fyra blev Otto Smith med Hubertus.

Mitt Hjärta gick raka vägen till final

Hos Sundsvalls Ridklubb har det både ridits Medelsvår A under lördagen och sista omgången i zon Polar under söndagen. Mitt Hjärtas lag vann första omgången och även denna omgången, och är därmed klara för finalen på Strömsholm.

Vindelns Ridklubb låg precis under kvalstrecket efter första omgången och kom tvåa den här gången. Därmed puttar de ner Umeå RF som låg tvåa efter första omgången. Klara för final i zon Polar är således Mitt Hjärta Hästsportförening och Vindelns Ridklubb.

I Mitt Hjärtas lag red Alva Wachler med Munsboro Twistable, Ida Steggo Johansson med Something Special, Wendela Molander med Its Spectre och Selma Staffare med Munsboro Meg.

Lördagens Medelsvår A hos Sundsvalls Ridklubb vanns av Meja Wikström och Ambra (ASRP f-03 e Bostorp Bravad-Amal ox, uppf Almendarez Calderon Marcio, äg Malin Wikström) i kategori C med noll fel. Tvåan hade något snabbare tid, men ett nedslag.

Alicia Thorén och Tullibards Yourturnwillcome vann i kategori D.