Sportnytt
18 november 09:44

Helgstrand missade ordförandepost

FEI:s årsmöteDet blev inget ordförandeskap i FEI:s dressyrkommitté för Ulf Helgstrand, ordförande i Danmarks Ridsportförbund och pappa till Andreas Helgstrand. Platsen gick i stället till valberedningens kandidat.

Helgstrand missade ordförandepost
Tre kandidater fanns till ordförandeposten i dressyrkommittén på FEI:s årsmöte. Foto: FEI/Dick Caremans

Efter en omröstning mellan Ulf Helgstrand, Tysklands Martin Richenhagen och Mexicos Maribel Alonso vann valberedningens kandidat Alonso, med 69 röster mot Richenhagens 24 och Helgstrands nio.

Hon efterträder Frank Kemperman från Nederländerna som lett kommittén i 13 år.

I de övriga kommittéerna för de olympiska grenarna, fälttävlan och hoppning, blev det omval av David O´Connor, USA, respektive Stephan Ellenbruch, Tyskland.

Ellenbruch tackade för förtroendet genom ett framförande fullt av dubbeltydigheter.
− Vi ska nu ta oss an en tuff bana med stora hinder. Det är väldigt bra att det handlar om en lagtävling, och vi behöver nu klara oss felfritt och definitivt undvika tidsfel.
− Vi behöver er hjälp, och då talar jag inte bara om er delegater här, utan speciellt alla ryttare. Jag vet att alla inte är överens om besluten, exempelvis om lag i OS.
− Men låt oss ta oss an den här banan tillsammans, och den hjälp ni bidrar med kommer inte att dömas som otillåten hjälp, även fast den underlättar för oss på banan, sade Ellenbruch.

När det gäller regler för fälttävlan och dressyr röstades regelverk med bara små justeringar igenom. Någon förnyad omröstning om dressyrhattens vara eller icke vara, som hade föranstaltats före årsmötet, ägde aldrig rum.

Alla handlingar till FEI:s årsmöte

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden