Avelsnyheter
11 maj 2014 09:39

Hembesök gäller för Diabeau

Eklunda Stuteri har fått lite bryderier, stationens nya hingst är mäkta populär och har god dräktighet. Så vad är problemet? Den vita stjärnan är inte en volymleverantör, inte än och inte så här tidigt i säsongen.

Hingststationen har därför valt att begränsa antalet bokade ston för att säkra tillgång till alla. Eklunda väljer nu att uppmana stoägare att komma till deras station för betäckning, det blir bara skick i mån av tillgång.

Diabeau vd Heffinck blev snabbt populär och högsäsongen närmar sig. Redan nu har stationen konstaterat att hans sperma för närvarade inte räcker till för både hemmaston och skick. Genom att ha stona hemma kan Eklunda serva ston med tappning av Diabeau varannan dag för att optimera användningen av sperman.

I sitt pressmeddelande skriver Eklunda att gå ner i dosmängd på skick är inte ett tänkbart alternativ eftersom det ger sämre dräktighet och ökade kostnader för stoägarna. En hingst spermaproduktion kan variera över tid och tillta i mängd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden