Hoppning
29 januari 2018 14:44

Henrik Ankarcrona: ”Fantastiskt roligt när sådant här händer”

UniktSveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona är förstås nöjd med gårdagens svenska skräll i världscupshoppningen. Det betyder mycket för sporten när något sådant här händer, menar han.

Henrik Ankarcrona: ”Fantastiskt roligt när sådant här händer”
Henrik Ankarcrona tycker att Stephanies skrällseger var fantastiskt rolig (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Henrik Ankarcrona är tillbaka i Sverige efter en omtumlande världscuptävling i Zürich.
– Det är fantastiskt roligt när sådant här händer, säger han till Ridsport om Stephanie Holméns skrällseger i gårdagens världscuphoppning.
– Att en ryttare underifrån får chansen på det här sättet betyder mycket för sporten, säger Henrik, som tillägger att det i Sverige är helt unikt i sitt slag att en tävlingsryttare på den här nivån som Peder Fredricson är har en beridare som kan tävla på samma nivå som honom.

Inför den stundande världscupsfinalen i Paris har Sverige en ryttare klar för final: Henrik von Eckermann.
– Vi hoppas få med en till i alla fall, säger Ankarcrona, som inte är säker på om Sverige haft mer än två ryttare i en världscupsfinal samtidigt.

Skulle det vara möjligt att se fyra svenska ryttare rida världscupsfinalen i Paris? Douglas Lindelöw saknar 5 poäng för en säker plats, Peder Fredricson skulle behöva sådär 14 poäng för att säkra finalplatsen, och Stephanie – ja, skulle hon klämma till med ytterligare en seger skulle 20 nya friska poäng få henne upp i de där magiska 40 poängen som ska vara trygga för en final.
– Nej, det är inte tekniskt möjligt, svarar Ankarcrona.
– Hästarna kan inte tävla på hur mycket som helst.

Två världscupskval återstår: Bordeaux och Göteborg. Vilka ryttare som ska rida vid vilken tävling är inte klart ännu.
– Vi håller precis på att titta på det, säger Henrik Ankarcrona under samtalet.

Kort därpå går informationen ut på nätet vilka ryttare som rider i Bordeaux. För Sveriges del står då Douglas Lindelöw listad som enda ryttare (listan hittar du här).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden