Hoppning
12 maj 2018 15:08

Henrik och Evelina felfria i Hamburg

GCLDet blev felfria ritter för Henrik von Eckermann och Evelina Tovek vid lördagens 1,60 i Hamburg. Ritterna gav Henrik en individuell placering och Evelinas insats gav hennes lag en framskjuten placering.

Henrik och Evelina felfria i Hamburg
Henrik von Eckermann tog en 1,60-placering med Flotte Deern i Hamburg (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Andra omgången av Global Champions League i Hamburg reds under lördagen. Den femtstjärniga klassen hade hinder upp till 1,60 och hade 56 startande.

Främst placerad av de svenska ryttarna blev Henrik von EckermannFlotte Deern 5 som efter felfri ritt och 73,74 sekunder tog en sjunde plats i klassen. Prispengarna blev cirka 28 000 kronor för den placeringen. Segrade i klassen gjorde tyska Maurice TebbelDon Diarado.

Felfritt blev det även för Evelina Tovek och Dalila de la Pomme, men ekipaget hamnade precis utanför placering. Däremot hjälpte Evelinas resultat till rejält för laget Scandinavian Vikings, som slutade på en fjärde plats i Hamburg med totalt sju fel. Evelinas insats i lagtävlingen blev ett tidsfel i första rundan och felfritt i andra, medan lagkamraten Christian Ahlmann fick fem fel i första rundan och ett tidsfel i andra.

Laget Cascais Charms, som i Hamburg bestod av 100 procent svenska ryttare då både Rolf-Göran Bengtsson och Mathilda Karlsson ingick i laget, hamnade på sista plats av 19 lag. Rolf-Göran fick fyra fel med Oak Grove’s Carlyle och Mathilda fick tio fel med Apollonia.

Segrande lag i Hamburg blev St Tropez Pirates med Laura Klaphke och Pieter Devos. Laget klättrar nu upp på en tredje plats i tabellen. Scandinavian Vikings avancerar till tionde plats medan Cascais Charms ligger kvar på sistaplatsen.

Resultat
Ställning i Global Champions Leauge efter fem omgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden