Hoppning
31 mars 2017 03:48

Henrik tvåa i första finalklassen

Världscupfinalen fick en i det närmaste perfekt inledning för Henrik von Eckermann. Tvåa i den svåra tidshoppningen, endast slagen av McLain Ward från USA.

Henrik tvåa i första finalklassen
Henrik von Eckermann och Mary Lou fick en perfekt inledning på Världscupfinalen med en andraplats i den svåra tidshoppningen.

Henrik gick ut som näst sista ekipage och precis innan honom ramlade USA:s Audrey Coulter av på näst sista hinder och viss kalabalik uppstod då hästen först inte ville fångas.

Men Henrik lät sig inte påverkas utan gick in och red en i det närmaste perfekt runda med Mary Lou (sto, f-06 e. Montendro-Portland, äg. Karl Schneider).

Ett högt tempo och den kanske bästa uppvändningen av alla till hinder 4 bäddade för en riktigt snabb tid. Mary Lou var inte nära någon bom utan hoppade med god marginal över, perfekt matchad av Henrik.

Ekipaget gick i mål endast 31 hundradelar efter förhandsfavoriten McLain Ward och HH Azur (sto, f- 06 e. Thunder vd Zuuthoeve-Sir Lui vd Zuuthoeve). På tredje plats kom regerande mästaren Steve Guerdat och svenskfödda Bianca (sto, f- 06 e. Balou du Rouet-Cardento, uppf. Eamon Hickey) som verkligen fick visa sin enorma kapacitet när det blev lite vingligt på en linje i början av banan och Steve fick be stoet att flyga över oxern.

Amerikansk smakstart
McLain Ward gick ut direkt efter sladdpausen i mitten av klassen och gjorde det hemmapubliken hoppades på – felfritt och med ett högt, jämnt tempo. Ekipaget ser verkligen starkt ut och HH Azur hoppar helt fantastiskt.

Totalt klarade tio ekipage banan irländske banbyggaren Alan Wades bana felfritt. Det fanns inga möjligheter att rida in ett helt nedslag (fyra sekunders tidstillägg) och därför blev det inte riktigt som en vanlig bedömning C-klass där alltid någon snabbridande ryttare med nedslag brukar kunna slå sig in i toppen.

Fortsättning föjer
Dagens placeringar omvandlas till poäng som sedan kommer att bli till felpoäng inför sista dagen, men först ska ytterligare en hoppning avgöras. Det gäller därför att vara med redan från start för att ha en chans till slutsegern.

Några som kommer att få det tufft att vara med i toppen är till exempel Ludger Beerbaum, som hade två nedslag med Chiara och slutade 22:a. Inte heller Lorenzo de Luca – tvåa i den västeuropeiska ligan – ligger bra till på 24:e plats.

Kevin Staut är inte helt borta efter en snabb fyrafelsritt på 12:e plats men det kommer förstås krävas ett riktigt toppresultat i morgondagens andra kval för att han ska ha en chans.

De tre toppryttarna i dag övertygade alla och förhoppningen är att någon av dessa kommer att vara den som står överst på pallen på söndag.

Nästa klass hoppas natten mot lördag svensk tid – läs här hur du kan följa klassen.

Resultat


Svenskt även på tredje plats genom Eamon Hickeys SWB-uppfödning Bianca med Steve Guerdat i sadeln.


McLain Ward mot seger.

Foto: Haide Westring

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden