Clinic
15 februari 2020 21:16

Fulla läktare på von Eckermanns clinic

SuperclinicHenrik von Eckermann gjorde under lördagen ett sällsynt framträdande när han höll clinic på Runsten Equestrian. Utan framåtbjudning kommer du ingenstans var budskapet. Håll utkik efter Ridsports stora clinicreferat som kommer inom kort.

Fulla läktare på von Eckermanns clinic
Henrik von Eckermann höll en bejublad clinic på Runsten. Foto: Hege Hellström

Henrik von Eckermann är en av Sveriges och världens bästa hoppryttare. Under lördagen höll han en sällsynt clinic inför fullsatta läktare på Runsten Equestrian. Tre grupper om tre ryttare fick instruktioner av mästaren, som även satt upp på några av ryttarnas hästar för att demonstrera vad han menade.

Framåtbjudning är A och O var budskapet. Om hästen inte bjuder kan du inte utveckla sprången eller något annat på banan, förklarade Henrik, som bland annat red Bluffing Spirit, alias ”Herr Krabba”, som hjälpt Cora Sidney Hirn till seger i Morgondagens vinnare.
– Det är bättre att hästen går med huvudet lite högre och i balans, än att den går under tygeln, sa han också.

Håll utkik efter Ridsports stora clinicreferat som kommer under söndagen!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden