Hoppning
18 januari 2021 04:43

Henrik von Eckermann inför OS: ”Fantastiskt att ha två riktigt bra hästar”

Inför OSHenrik von Eckermann har tagit över fästmön Janika Sprungers topphäst, King Edward. Nu är det inte säkert om det blir Mary Lou eller King Edward som får följa med till OS. "Det är upp till dem att visa vem av dem som ska åka till Tokyo", säger Henrik von Eckermann i en intervju i DN.

Henrik von Eckermann inför OS: ”Fantastiskt att ha två riktigt bra hästar”
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou in action. Arkivbild: FEI

Henrik von Eckermann har både VM- och EM-medaljer på meritlistan. Nu är målet att OS-medalj ska hämtas hem från Tokyo i sommar. Men om det blir med stoet Mary Lou, 15 år, eller med fästmön Janika Sprungers topphäst King Edward, som Henrik von Eckermann fått ta över, är inte klart.

– Det känns fantastiskt att ha två riktigt bra hästar, och det är upp till dem att visa vem av dem som ska åka till Tokyo. Om det nu blir någon av dem, med hästar kan ju allt hända så jag tar inte ut någon OS-plats i förväg, säger Henrik von Eckermann i en stor intervju i Dagens Nyheter.

Mary Lou får inte följa med sin ryttare när han tävlar i Florida och Doha under den tidiga våren, utan planen är att börja tävla henne i slutet av april eller början av maj.
– I juni vill jag sedan ha henne i en sådan form att hon kan gå stora tävlingar, säger Henrik von Eckermann till DN.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden