Hoppning
8 april 2020 13:01

Henrik von Eckermann: ”Jag ska ta mig igenom den här stormen också”

BuffertHenrik von Eckermann hoppas att tävlingarna kommer igång i slutet av maj. Men även om han själv går back varje månad, tänker han främst på alla som nyligen startat upp. "Jag vet inte hur de ska kunna överleva", säger han till Sörmlands Nyheter.

Henrik von Eckermann: ”Jag ska ta mig igenom den här stormen också”
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann driver sin verksamhet nära tyska Bonn, men förlorar just nu 200 000 kronor i månaden på tävlingsstoppet. Lyckligtvis har han dock byggt upp en buffert som håller honom över vattenytan. Det rapporterar Sörmlands Nyheter.
– Jag ska ta mig igenom den här stormen också, säger Henrik von Eckermann.

Värre tycker han det är för dem som kanske nyligen startat upp en verksamhet.
– Jag vet inte hur de ska kunna överleva. Och lånen som erbjuds är som att droppa vatten på en varm sten.

I Tyskland är just nu slutdatum för karantänen den 20 april och Henrik von Eckermann hoppas att tävlingarna kanske kan komma igång mot slutet av maj.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden