Hoppning
5 mars 13:28

Henrik von Eckermann kvar som nummer ett

VärldsrankningenNär vi går in i mars månad är det fortfarande Henrik von Eckermann som håller ett stadigt grepp om förstaplatsen på världsrankningen i hoppning. Ryttaren fortsätter därmed att skriva ridsporthistoria när han återigen slår sitt eget rekord.

Henrik von Eckermann kvar som nummer ett
Henrik von Eckermann har varit världsetta i 20 månader. På bild med sitt VM-guld i Herning 2022. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann har de senaste åren vunnit det mesta som går att vinna. Han är regerande olympisk lagmästare, Europamästare i lag och världsmästare i lag – samtidigt. Dessutom har han ett individuellt VM-guld och en världscupseger på meritlistan.

Henrik von Eckermann har varit världsetta rekordlänge och när de senaste poängen från världsrankningen har räknats ihop står det klart att han nu har slagit sitt rekord ytterligare en gång. Ryttaren har nu haft positionen som världsetta hela 20 månader i följd.

Storbritanniens Ben Maher ligger kvar på andraplatsen precis som förra månaden. Även tredjeplatsen är oförändrad där vi hittar Steve Guerdat, Schweiz.
Frankrikes Julien Epaillard klättrar ett steg uppåt och hamnar nu på fjärde plats istället för femte.

Nästa svensk på rankningen hittar vi på plats 25. Det är Peder Fredricson som tagit ett par kliv uppåt från tidigare plats 28.
Även Malin Baryard Johnsson tar kliv uppåt på rankningen från plats 60 till nuvarande 47.

Se hela listan över hoppningens världsrankning här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden