Hoppning
14 maj 2023 19:06

Henrik von Eckermann tog femstjärnig GP-placering

InternationelltDet blev svenskt i prislistan när helgens Global Champions Tour-meeting i Madrid avslutades med en femstjärnig Grand Prix över 1,60-hinder på söndagen.

Henrik von Eckermann tog femstjärnig GP-placering
Henrik von Eckermann och Iliana. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Det var den regerande världsmästaren och världsettan Henrik von Eckermann som red Iliana (KWPN sto f 2013, e Cardento-Gentleman, uppf J.A.M. Bocken, äg Dufour Stables) till en sjätteplats i den 40 ekipage stora klassen.

Det var bara segerekipaget Edwina Tops-Alexander/Fellow Castlefield, Australien, som nollade klassen där många fick tidsfel. Iliana slutade på 4 fel vilket alltså räckte till en placering och ungefär 250 000 kronor i prispengar.

Detta var den fjärde tävlingen av 15 i årets GCT-serie där Malin Baryard Johnsson är bästa svensk totalt med en andra plats. Henrik von Eckermann ligger elva och Nederländernas Maikel von der Vleuten toppar.

Resultat

Totalställning, GCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden