Hoppning
4 mars 16:13

Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann topplacerade i Doha

GCT/GCLMalin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann håller den blågula fanan högt med flera topplaceringar i Doha. Lite sämre har det gått i första deltävlingen av Global Champions League. På lördagkvällen är det dags för helgens "grand finale" med bägge svenskarna i startfältet.

Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann topplacerade i Doha
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på Stockholms Stadion i fjol. Foto: Roland Thunholm

Det blev ingen succé för lagen med svenskar när första omgången av Global Champions League reds i Doha på fredagen. Vare sig Stockholm Hearts, där Malin Baryard Johnsson ingår, eller Scandinavian Vikings, med Henrik von Eckermann som en av lagryttarna, fick till någon fullträff. Individuellt har det däremot gått bättre.

Efter den felfria första GCL-rundan med Harley Davidson slog Malin Baryard Johnsson och valacken till med en andraplats i lördagens femstjärniga 1,45-klass. Hyfsat tätt efter red Henrik von Eckermann in på tredjeplatsen med Hollywood V, vilket var världsettan andra topplacering efter fredagens femteplacering i 1,60 med Calizi. Segrare i 1,45-klassen var Malins lagkamrat i Stockholm Hearts, brittiska Jodie Hall McAteer med Kimosa van het Kritrahof. Klassen bjöd på 37 starter.

Vinnarlaget i Global Champions League var Riesenbeck International där Christian Kukuk och Philipp Weishaupt red i mål med totalt fyra fel efter två rundor vardera.

Global Champions Tour och Global Champions League fortsätter nu till ytterligare 14 tävlingsplatser, varav en är Stockholm i juni, innan det är dags för superfinalen i Prag i november.

På lördagkvällen är det dags för LGCT Grand Prix of Doha där ryttarna nu börjar samla poäng med visionen att bli GCT Super Grand Prix Champion i Prag. Vinnaren i respektive GCT Grand Prix kvalar direkt till finalen.

I dagens Grand Prix startar Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana och Henrik von Eckermann med Calizi. Startfältet à 39 ryttare bjuder på starkt motstånd med många av världens bästa ryttare på plats.

Startlista LGCT Grand Prix of Doha

Totalställning GCL efter Doha

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden