Hoppning
15 februari 2018 16:51

Henriks segersvit bruten – saudiarabisk GP-seger i Abu Dhabi

GP-hoppningHenrik von Eckermann har varit i de närmaste ostoppbar i Förenade Arabemiraten under de senaste veckorna. Men efter en lång rad vinster i de högsta klasserna är nu segersviten bruten - dagens GP-seger gick till Saudiarabien.

Henrik von Eckermann och Chacanno. Foto: Stefano Grasso/GCL

Den svenska publiken har blivit bortskämd med framskjutna placeringar vid tävlingarna i Förenade Arabemriaten de senaste veckorna. Henrik von Eckermann har bland annat tagit två GP-segrar och en världscupvinst. I dagens femstjärniga Grand Prix över 1,60-hinder i Abu Dhabi blev det dock inget blå/gult ekipage i toppen.

Klassen hade 47 startande och endast tre ekipage gick felfritt över båda rundorna. Evelina Tovek blev bästa svensk när hon tillsammans med Dalilia de Pomme fick fyra fel i första rundan. Henrik von Eckermann och Chacanno drog på sig 12 fel i första rundan vilket gjorde att de svenska ekipagen slutade på 23:e och 34:e plats.

Segrade och mottagare av prischecken på närmare en halv miljon kronor blev Ramzy Al Duhami, Saudi Arabien, på Ted, som hade över två sekunders marginal till andraplacerade Cecilie Hatteland, Norge, på Alex.

Även om placeringarna uteblev i den högsta klassen har svenskarna redan lyckats ta några placeringar i Abu Dhabi denna vecka. Under onsdagen tog Evelina Tovek en 1,45-placering efter felfri ritt på Beezie, och Henrik von Eckermann inledde torsdagen med en 1,45-placering på Artiste de l’Abbaye d’Aulne.

Under fredagen rids lite lägre klasser i Abu Dhabi med en 1,45 som dagens högsta, men under lördagen är det dags för svenskarna att vässa formen rejält igen – det rids då både en 1,50 och årspremiären av Nations Cup.