Sverige
1 juli 2019 20:57
Ridsportplus

Hobbe verkar återhämta sig efter kraschen

OlyckaHästtransporten som hästen Hobbe färdades i blev demolerad, men ett dygn efter olyckan mår Hobbe förvånansvärt bra. − Helt klart har chocken lagt sig hos honom nu, säger ägaren Linda Eklund.

Hobbe verkar återhämta sig efter kraschen
Dagen efter olyckan är blicken klarare i Hobbes ögon. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var på väg till en tävling i söndags eftermiddag som en bil körde in i hästtransporten där Hobbe stod. Olyckan skedde i närheten av Vagnhärad i Sörmland. Transporten demolerades men hästen överlevde. Han fick en del sårskador, och det var oklart om det också fanns inre skador.
Ägaren Linda Eklund berättade på söndagskvällen om den våldsamma smällen.

Ett dygn efter olyckan berättar Linda Eklund att Hobbe mår förvånansvärt bra.
− Jag kände igen min häst igen i morse, han hade klarare blick och var lite rörligare. Han rör sig inte villigt, men är mutbar med mat och går då.

Linda berättar att han fortfarande är svullen och öm i kroppen.
− Men helt klart har chocken lagt sig även för honom nu, och jag har gott hopp, säger Linda som också via Facebook tackar för all stöttning.

”Jag tackar från djupet av mitt hjärta alla er som hört av er, skickat en tanke och hållit tummarna för oss ” skriver Linda Eklund.

Bilisten som körde in i hästtransporten är polisanmäld för smitning. Han följde med bärgaren som tog hand om hans bil, men försvann sedan utan att lämna några uppgifter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden