Hoppning
31 mars 2017 02:09

Holländskt i topp i halvtid

Leopold van Asten har tagit täten i den första delen av världscupfinalen i Omaha när halva startfältet har ridit. Få felfria och små tidsmarginaler kännetecknar tidshoppningen.

Holländskt i topp i halvtid
Simon Delestre red felfritt och ligger på fjärde plats efter första halvan av den inledande tidshoppningen i finalen.

Endast fyra av 19 starter har klarat Alan Wades bana helt utan fel. Snabbast är Leopold van Asten och VDL Groep Zidane som har visat mycket fin form senaste tiden. Första felfria ryttaren var Martin Fuchs från Schweiz som gick ut som sjätte ryttare med sin Clooney, tiden räcker just nu till en andraplats.

Banan ger inte utrymme för så många valmöjligheter utan det gäller att rida i ett högt tempo och så snålt som möjligt. Kanske inte så spännande för publiken, och det är rätt glest på läktaren.

En ryttare har tagit sig under 60 sekunder i ridtid – Nicola Philippaerts med H&M Harley vd Bisschop. Ekipaget fick dock ett nedslag på 10A, som är det hinder som skördat mest nedslag så här långt. Det räcker för närvarande till en femteplats.

Även Sergio Alvarez Moya och Simon Delestre är felfria.

Många av förhandsfavoriterna har dock ett senare startnummer och startar i den andra halvan av klassen.

Liveresultat här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden