Hoppning
12 augusti 2021 17:55
Ridsportplus

”Hon passar mitt sätt att rida”

ChildrensegrareMathilda Hansson hade tre försök på sig under torsdagens finaldag i Mantorp. Slutligen blev det guld i children med nya hästen, som är naturligt snabb. "Planen var guld", säger den unga ryttaren.

”Hon passar mitt sätt att rida”
Mathilda Hansson gick för guld. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev tredje gången gillt för Mathilda Hansson som red final med både C- och D-ponny innan hon slutligen tog hem guldet för children. Det var också planen.
– När jag väl kom till omhoppning och det var säker medalj, då var planen guld, säger Mathilda.

Banan gick hon med sin irländske tränare Dave Maguire, som hjälpte henne att rita upp hur hon skulle rida.
– Det handlade om distanserna, att komma rakt vill varje hinder och inte snedda.

Hästen Rubio Monocoat Electric (NSIJP sto f-09 e Ukato-Oklund, uppf E. Schelin, äg Jonas Hansson) har bara funnits i stallet i tre månader. Men det är en rutinerad häst och de har ridit ihop sig snabbt, berättar Mathilda som rider upp till åtta hästar till vardags.
– Hon passar mitt sätt att rida och vi trivs jättebra tillsammans. Hon är supersnäll och naturligt snabb. Jag gillar ju att tävla och köra på.

När det inte gick vägen med ponnyerna är Mathilda glad att hon i alla fall fick med sig en medalj hem till Skåne. Eller faktiskt två medaljer – tidigare i veckan tog Mathilda guld i inverkans-SM för children med Javenia (BWP sto f-09 e Non Stop-Romeo, uppf Suzy Lizmont, äg Jonas Hansson) också.
– Det fanns verkligen en vilja att ta medalj, säger hon.

Pappa Jonas Hansson var inte säker på att det skulle gå hela vägen efter dagens första motigheter, men förhoppningarna fanns där.
– Hästen var den jag trodde mest på, säger han.
– Det är mycket lärande i denna sporten, man får glädjas mycket när man väl lyckas. Det är så många misslyckanden, men det gör ju folk ödmjuka också.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden