Sportnytt
23 mars 2018 17:48

Hoppryttare stängs av i två år

AvstängningDen italienska ryttaren Giacomo Basso med meriter upp till 1,60 stängs av i två år för dopning.

Hoppryttare stängs av i två år
Arkivbild: Roland Thunholm

FEI har meddelat sitt beslut gällande den italienska ryttaren Giacomo Basso, 27, som har hoppat internationellt med några starter i 1,60 som högsta notering. På en trestjärnig internationell tävling i Italien förra året testades hans häst Cenerado positivt för den anabola steroiden stanozolol samt antiinflammatoriska och smärtlindrande ketoprofen.

FEI-tribunalen meddelar nu att ryttaren stängs av i två år från dagen då testet togs och att han ska betala runt 35 000 kronor i böter. Beslutet kan överklagas inom 21 dagar.

Tribunalen meddelar även att fyra personer, på grund av positiva test av hästarna vid internationella två- och trestjärniga distanstävlingar, är avstängda tills vidare och fram till att tribunalen kommer med sitt slutliga beslut: Federica Rossi, Rodrigo Picão Abreu, Mohammed Ahmed Al Owais och Elizaveta Minina.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden