Avel
2 mars 2012 16:30

Hoppspänst och spänning

(Uppdaterad) Quintus RAA älskar hinder, Sandro Gold saknade en del för dagen, Colmiro hade raketfart men långsam reaktion och Diamantino är en ängslig juvel. 5-årige Hasard är en hindersökande missil, Character en hoppelegant, Al Cendo är mycket bra i allt och Caca en verklig läcker pralin.

Hoppspänst och spänning
Caca charmade både publik och domare, proffsigt lotsad av Viktoria Almgren. Krister Lindh

Provets sista dag och avgörande moment för hopphingstarna satte spår i atmosfären i Stora Hallen, stämningen skärptes och hoppdomarna granskade hingstarna från alla vinklar.

Hopphingstarna ska annonseras i morgon lördag men om undertecknad ska drista sig till en tolkning av AVNs muntliga omdömen så har följande hingstar bättre chans än andra till 6-årigt betäckningstillstånd:

4-årige Quintus RAA
AVN tycker mycket om hingsten som har stor kapacitet, god rytm och balans och bra samarbetsvilja.

5-åringar
Hasard
Den stora Heartbeat-sonen fick vitsord om god framåtbjudning, bra benteknik, hinderklok och med stor fallenhet för hoppning.

Al Cendo
Peter Erikssons Al Cendo, visad av Olof Smith, hoppar med stor kapacitet, trevlig spänst, god rytm och hra bra ryggverkan. Han är uppmärksam och samarbetsvillig. Dessutom lite av en publikfavorit.

Caca
Elegant och smidig hoppare som fick omdömet god rytm och balans, bra uppmärksamhet, mycket gott förtroende, mycket hinderklok, mycket kapacitet och mycket försiktig. Med andra ord mycket av allt AVN vill ha.

Uppatering
Rätt på alla hingstar plus att även Character godkändes.

Läs mer om bruksprovet i nummer 5 av Ridsport, hos prenumeranterna på torsdag och i handeln på lördag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-