Sverige
26 juli 2018 13:29

Hötjuvar stal direkt från åker – ägaren vill varna andra

Stöld Än en gång har fräcka fodertjuvar varit framme. Den här gången har de kört i väg med balar direkt från åkern.

Hötjuvar stal direkt från åker – ägaren vill varna andra
Hästarnas blivande mat stals från en gård i Uppsalatrakten. Arkivbild: Virgonira/Istock

För en tid sedan berättade Ridsport om hur någon eller några hade skördat och stulit blivande foder (läs artikeln här). Under tisdagen upptäcktes en  ny höstöld i en annan del av landet. Hästägaren har elva hästar och hade även innan stölden ont om foder. Nu saknas det ytterligare ett par ton.
”Jag skulle hämta en bal i går och upptäckte att halva åkern var tom på balar, samt att det var spår på åkern”, säger hästägaren Katarina Johansson till Uppsala Nya Tidning.

Trots att någon form av fordon krävs för att hantera balarna har ingen sett eller hört något. ”Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle stjäla från en djurägare nu när det inte finns mat”, säger Katarina Johansson till UNT.

Balarna stals i Norby i Uppsala och Katarina Johansson berättar för tidningen att det kan vara svårt att skydda resten av balarna, men att det troligen gäller att få hem dem till gården. ” Jag vill bara varna andra så att detta inte händer någon annan”.

För den som söker foder med mer ärliga metoder finns bland annat Foderhjälpen, som du kan läsa om i tidigare artikel.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden