Ponny
21 oktober 2019 11:15

Hudiksvall segrade i Gagnef – totalvinnare i Zon Nord

PonnydressyrallsvenskanDet drar ihop sig till SM-final för ponnylagen i dressyr. I helgen reds sista omgången i Zon Nord och där tog Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb hem såväl delseger som totalen. Nu återstår bara en tävling innan alla zoner är färdigridna.

Hudiksvall segrade i Gagnef – totalvinnare i Zon Nord
Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb vann såväl sista omgången tom totalen av Zon Nord i ponnydressyrallsvenskans elitserie. Foto: Lena Englund

Vid de regionala dressyrtävlingarna hos Gagnefs Ridklubb i helgen reds sista omgången av ponnydressyrallsvenskans elitserie i Zon Nord. Sju lag gjorde upp om segern i klassen som reds som FEI Inledande program ponny. Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb tog med god marginal hem segern, och detta är klubbens andra seger för säsongen, och med totalt två segrar och en andraplats i årets serie blev Hudiksvall totalsegrare i Zon Nord.

I laget ingick Hanna Järvinder/Brodals Elton, Julia Enqvist/Toftegaards Camaro, Signe Sköldunger/Hagalyckans Breeze RC 1207, Saga Larsson/Nijebert’s Cupido och Alva Söderström/Sergeant Pepper Gene. Laget fick 67,824 procent i genomsnitt, och andraplacerade Bollnäs Ridsällskap belönades med 64,768 procent. Bollnäs tog även hand om andraplatsen totalt i serien, och följer med Hudiksvall till SM-finalen.

Img_4667
Glada vinnare från Hudiksvall. Foto: Lena Englund

Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb har varit med i SM-final fyra gånger, säger Lena Englund från föreningen.
– Som bäst har det blivit en femte plats i finalen, berättar Lena.

Zon Syd har kvar sin sista omgång vilken rids i Helsingborg till helgen. I Zon Central har Täby RS och Fågelbro ridit hem finalbiljetter, I Zon Mitt blev det Mantorpsryttarna och Knöppelåsens RS som toppade serien, och i Zon Väst är det Särö RF och Hallands Equestion RF som tagit sig till final.

SM-finalen rids vecka 44 vid Helsingborgs Fältrittklubb.

Resultat
Regler
Ställningar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden