Dressyr
22 september 2019 20:08

Hudiksvall tog täten i elitserien

ElitserienPå söndagen kickade årets elitserie i ponnydressyr i gång med första omgången i zon Nord. Hemmaklubben och förra årets totalsegrare, Hudiksvalls Rid o Ponnyklubb, vann. "Alla red jättebra," säger vinnarlagets lagledare Åsa Enqvist.

Hudiksvall tog täten i elitserien
Hudiksvalls vinnande lag med Saga Larsson, Alva Söderström, Julia Enqvist, Signe Sköldunger och Hanna Järvinder. Till fots lagledaren Åsa Enqvist. Foto: Privat

Hudiksvall Rid o Ponnyklubb har vanan inne från elitserien och har haft lag där i flera år.

Vi har ett stabilt lag, alla har erfarenhet och de red jättebra. Åsa Enqvist.

Förra året tog gänget totalsegern med i stort sett samma lag som red hem segern på hemmaplan under söndagen.
– Det är riktig lag, de känner varandra väl och är sammansvetsade, säger lagledaren Åsa Enqvist som såg sitt lag leverera jämna och stabila ritter.

– Det var jättekul att få vinna på hemmaplan.

”Stabilt lag”

– Vi har ett stabilt lag, alla har erfarenhet och de red jättebra, fortsätter Åsa Enqvist som ger lite extra plus till 15-åriga Alva Söderström efter söndagens tävling.
– Hon var med förra året på samma ponny förra året, men då var ponnyn lite ny och Alva hade en del nerv. Nu var hon stencool och kom tvåa i sin kategori.

Hudiksvall siktar på att vara bland de två lag som tar sig till lag-SM i Helsingborg i början av november.

På vägen dit kommer i stort sett samma lag att delta, men ett ponnybyte är redan inplanerat. Det är Julia Enqvist som red erfarne 17-åringen Harmonins Compis i Hudiksvall men ska rida en yngre ponny nästa omgång som rids redan nästa helg i Gävle.

De ingick i laget

I Hudiksvalls segrande lag ingick Saga Larsson/Nijebert’s Cupido, Alva Söderström/Sergeant Pepper Gene, Julia Enqvist/Harmonins Compis, Signe Sköldunger/Hagalyckans Breeze RC 1207 och Hanna Järvinder/Guld.

Bollnäs Ridsällskap kom tvåa och Svärdsjö Ridklubb trea. Sju lag startade omgången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden