Hoppning
29 juni 08:10
Ridsportplus

I dag får Wilma veta: ”Inte i mina händer”

Inför OS 2024Förra sommaren red hon rakt in i folkets hjärtan när Sverige säkrade EM-guldet. I dag, lördag, får Wilma Hellström veta om hon får chansen att bärga ett nytt mästerskap i blågula färger.
– Man får tänka bort allt snack, säger hon inför presskonferensen gällande OS-uttagningen, som väntar i Stockholm.

I dag får Wilma veta: ”Inte i mina händer”
Wilma Hellström och Cicci BJN gjorde mästerskapsdebut på seniornivå och vann EM-lagguld i Milano förra sommaren. Sedan dess har de gjort en satsning mot OS i Paris. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Klockan 12.30 på lördagen kommer beskedet, mitt under de pågående Global Champions Tour-tävlingarna på Stockholms stadion. Då kommer förbundskaptenerna Henrik Ankarcrona (hoppning), Bo Jenå (dressyr) och Fredrik Bergendorff (fälttävlan) presentera vilka ryttare som får åka till OS i Paris i de tre grenarna.

  På hoppsidan är Henrik von Eckermann given, liksom Malin Baryard-Johnsson och kanske Peder Fredricson – men vem tar den fjärde platsen, som reserv? Blir det Rolf-Göran Bengtsson eller – ja, det är här Wilma Hellströms namn finns och har funnits med i snacket.

  – Det är inte i mina händer. Jag kan inte göra så mycket mer än vad jag gjort, säger hon under den sena fredagskvällen när regnet hänger i den varma Stockholmsluften. 

  Wilma Hellström har precis avslutat kvällens 1,45-hoppning där det blev ett stopp och 18 tidsfel med Quinti von Hof.

  Men det är förstås Cicci Bjn det handlar om när det gäller OS-planerna. Wilma Hellströms stjärnhäst som hon nöjde sig med att hoppa en felfri grundomgång med under eftermiddagens 1,45-hoppning i Stockholm.

  – Härligt att vara hemma igen, någorlunda hemma i alla fall. Det finns en härlig energi här på stadion, säger Wilma Hellström.

  Du blev guldhjälte under EM i fjol och i år är det OS. Har OS funnits med i kalkylen eller skulle du se det som en bonus om du kommer med?

  – Det är klart att det funnits med efter förra året, med all rutin mina hästar har. Det är det man vill. Jag har lagt upp säsongen för att Cicci ska vara i toppform de här månaderna och hon känns jättebra och pigg. Man får lite grann tänka bort allt snack och se till sig själv och det jag själv kan göra och påverka.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden