Blogg
16 juli 2015 15:47

I ett svep

Läsårets sista vecka spenderades i Falsterbo, och gick verkligen i ett svep.

Vi var nere i Falsterbo fem dagar, i princip från första start på morgonen till sista start på kvällen. Vi har sett massor av bra ridning, såväl dressyr som hoppning (och en och annan kamel), lyssnat på expertråd från några av våra toppryttare, ätit god mat och för ovanlighetens skull bara njutit av sporten från åskådarplats. En riktig lyxvecka i det annars ganska oglamourösa hästlivet.

Apropå god mat måste jag nog fråga våra hovslagare om de kan fixa några sådana här åt mig och Andrea, hur coolt hade inte det varit att ha hemma i vårt kök?!

Hästsko-bröd

Vi har gått mängder av hoppbanor, allt från 5-årskvalet till kvalet till  Grand Prix och så till Falsterbo Derby. Det har vi gjort tillsammans med både Henrik von Eckermann, Maria Gretzer och Ann-Catrin Carlsson. Det är förstås särskilt nyttigt för mig med bakgrunden som huvudsakligen dressyrryttare att få stega avstånd i deras fotspår även på sådana här stortävlingar, snacka om att ha facit att jämföra med…

Derby-banan var det Henrik som gick med oss. Det var imponerande att först få höra i detalj hur han tänkte rida varje hinder, och sedan se hur han följde sin plan till punkt och pricka.

På dressyrsidan har vi fått hänga med Bosse Jenå både på framridningen och vid tävlingsbanan och tagit del av hans expertis både som tränare, domare och förbundskapten.

På framridningen var det extra kul att ha olika ekipage framför oss som demonstration och så diskutera erfarenheter av uppvärmning/uppladdning. T ex hur man väljer att lägga upp den beroende på häst, vilken tid på dagen klassen går, om man väljer att rida ett extra pass på morgonen eller inte osv.

Under Kürprogrammmen passade jag på att, med facit på banan, få veta av Bosse hur placering och utförande av olika rörelser påverkar bedömningen av kürens svårighetsgrad. Självklart blev han bombad med en massa andra dressyrnördiga frågor också. Superintressant.

Den här terminen är alltså över och nu har vi några veckors sommarlov. Jag ska göra en liten sammanfattning av första året någon dag, tycker att sånt är väldigt roligt. Det är så mycket man hunnit göra som man nästan glömmer bort, och nu har det ju varit otroligt intensivt.

Jag var kvar på Flyinge större delen av måndagen eftersom jag hade lite saker i stallet och med hästarna som jag ville vara med och fixa, och sen flög jag upp till Stockholm i måndags kväll. Nu är jag hos mina föräldrar den här veckan, och på söndag åker jag till Wales för att hälsa på en kompis. En och annan häst lär vara inblandad i det också (och jag har redan hunnit rida lite efter att jag kom hem, en hel dag borta från hästryggen blev det alltså.)

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden