Ponny
2 april 2018 15:49

Ida Selin tvåa i Arezzos ponny-GP

Internationellt13-åriga Ida Selin försvarar Sveriges färger under pågående Toscana Tour i Italien med den äran. Tillsammans med Oldrock Megan blev hon tvåa i ponnyernas Grand Prix-hoppning över 1,25-hinder på påskdagen.

Ida Selin tvåa i Arezzos ponny-GP
Ida Selin är enda svenska ponnyryttaren på det långa meetinget i italienska Arezzo. Bilden är tagen i samband med ponny-SM för ett och ett halvt år sedan. Foto: Lottapictures

– Det var en rolig bana, höga hinder och lite speciella vägar, säger Ida Selin som bor i Göteborg och tävlar för Billdals Ridklubb.

Andraplaceringen i D-ponnyernas GP kom tillsammans med 10-åriga stoet Oldrock Megan. Men dessförinnan hade Ida Selin vunnit båda kvalen på två olika ponnyer, en av dem var Oldrock Megan.
– Det är det bästa resultatet jag har haft med D-ponny, säger Ida Selin som är välmeriterad på B-ponny och har SM-guld både från lag-SM och individuellt i kategori B hemma i prishyllan.

Hon har varit i Italien i en vecka och ska stanna denna veckan också.
– Det är roligt att tävla utomlands, det är svårare banor och tuffare konkurrens. Det blir en större utmaning, säger Ida Selin som har med sig fyra ponnyer till tävlingen.
– Stallen är jättefina och vi bor i lastbilen. Och så lär man känna många andra ryttare.
Ida Selins mamma Jennie Selin och hopptränare Sofie Thurdin är med i Italien.

Helgen som kommer är tävlingar för henne fredag, lördag och söndag. Sedan bär det av hem till Sverige igen.
– Det känns jättekul att få en sådan här start på säsongen, säger Ida Selin som har målsättning klar för 2018:
– Jag vill rida NM och nationshoppningar utomlands.

 

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden