Dressyr
22 maj 2021 20:21

Idel svenskar på GP-pallen i Litauen

InternationelltI lördagens Grand Prix på världscupmeetinget i Kunkiai, Litauen, var det tre svenska ekipage på prispallen. Allra bäst lyckades Jacob Noerby Soerensen som blev både etta och trea. Även på ungdomssidan blev det svenska framgångar.

Idel svenskar på GP-pallen i Litauen
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Lördagens Grand Prix hade tolv ekipage till start med ett gäng svenskar i toppform.

Jacob Noerby Soerensen slog till med en seger tillsammans med Moegelbjergs Romeo (DWB hingst f 2010 e Blue Hors Rush Hour-Blue Hors Don Romantic, uppf Jytte & Hans Knudsen, äg Gunnarlunda, Patricia Laustsen Florin) efter att ha fått ihop 71,957 procent.

Närmast efter honom var ett annat svenskt ekipage; Minna Telde/Praestemarkens Quatero med 71,543 procent. På tredje plats återkom Soerensen, nu tillsammans med Sheeran som slutade på 69,413 procent.

Även Charlotte Haid Bondergaard och fjortonåriga valacken Dixiland var placerade och blev femma med 67,065 procent.

I morgon, söndag, rids världscupens Grand Prix kür.

Tävlingen, i Kunkiai, Litauen ingår inte i den västeuropeiska ligan.

Även bland de svenska ungdomarna blev det framgångar. Laura Laustsen vann juniorernas klasser på fredagen och lördagen med Pasteur och ponnyernas klasser samma dagar tillsammans med Schierensees Mithril.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden