Sverige
16 januari 2023 10:18

Ikväll stundar Idrottsgalan – så följer du festen

GalaMed en färsk världscupseger i bagaget har Henrik von Eckermann chans på fler prestigefulla utmärkelser när det ikväll är dags för Idrottsgalan, där han är nominerad till Årets manliga idrottare och Jerringpriset. Dessutom kan Henrik Ankarcrona ta hem priset som Årets ledare. Ridsport finns på plats i Avicii Arena - här hittar du allt du behöver veta om galan och hur du röstar.

Ikväll stundar Idrottsgalan – så följer du festen
Hopplaget tog hem Jerringpriset på förra årets gala - kan ridsporten göra det igen? Foto: Roland Thunholm

På senaste Idrottsgalan blev det jackpot för ridsporten och det svenska hopplaget, som tog hem både Årets lag – efter OS-guldet i Tokyo – och folkets pris, Jerringpriset. Nu finns chansen till tre nya priser, då Henrik von Eckermann kan ta hem två utmärkelser (Årets manliga idrottare och Jerringpriset) och förbundskapten Henrik Ankarcrona är nominerad till Årets ledare.

Röstningen i Jerringpriset pågår fortfarande, där von Eckermann är en av de åtta kandidater som fortfarande har chansen. Under kvällen kommer de åtta att minska, till det endast återstår två kandidater. Först efter klockan 22 i kväll, i slutet av galan, vet vi vem som vinner folkets pris.

Idrottsgalan sänds i SVT med start klockan 18.45, då banketten drar igång i Avicii Arena. Själva galan startar 20.00, och allt kan följas i SVT Play. SVT1 sänder galan, medan Play även har för- och eftersnack.

Ridsport finns på plats för att följa ridsportens guldgossar och rapporterar på webb och i sociala medier under kvällen.

Så röstar du på Jerringpriset

Det finns två sätt att rösta på din favorit:

Samtliga nominerade till Idrottsgalan 2023

Idrottsgalans pristagare genom tiderna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden