Ponny
18 juni 2018 11:07

Ingemar Hammarström GP-tvåa i Hagen

PonnyhoppningFlera av de svenska ponnyryttarna visade framfötterna i tyska Hagen under helgen. Sverige tog en tredje plats i nationshoppningen, och Ingemar Hammarström slutade tvåa i den avslutande Grand Prix-klassen.

Ingemar Hammarström och Ocean des AS är i storform. Ekipaget blev GP-tvåor i tyska Hagen i helgen. (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Förra veckan reds ”Future Champions” med internationella tävlingar i både hoppning och dressyr för ponnyryttare, children, juniorer och young riders. Sveriges ponnyryttare i hoppning lyckades fint och tog flera placeringar.

I fredagens CSIOP över 1,25-hinder tog Anna HästbackaVendi Vidi Vici en nionde plats i den 24 ekipage stora klassen. Placerad strax därefter som nummer tio blev Philip SvitzerZabrino.

Ingemar Hammarström hade ett lyckat meeting i Hagen både på ponny och häst. På ponny visade han att han och EM-ponnyn Ocean des AS (CS val f-02 e Vert et Rouge-El Fif ox) är i storform och tog hem en fin andraplacering bland 49 ekipage i den avslutande Grand Prix-klassen över 1,35-hinder.

Här kan du se Ingemars och ”Olles” GP-omhoppning i Hagen:

I ponnyernas Nations Cup slutade Sverige på tredje plats bland sex startande nationer. I det svenska laget ingick Fanny Kullmyr/Vox Pop de L Aulne, Anna Hästbacka/Veni Vidi Vici, Philip Svitzer/Zabrino och Ingemar Hammarström/Ocean des AS. Segern togs av Irland följda av Frankrike.