Hoppning, Ponny
18 juni 2018 12:51

Svenska framgångar i Hagen – Alice Tapper GP-sexa

UngdomshoppningDe unga hoppryttarna levererade många fina ritter i Hagen förra veckan. Främst placerad blev Alice Tapper som tillsammans med Quincy avslutade meetinget med att bli GP-sexor.

Alice Tapper blev GP-sexa med Quincy i tyska Hagen (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Förra veckan reds ”Future Champions” med internationella tävlingar i både hoppning och dressyr för ponnyryttare, children, juniorer och young riders. Flera av de unga svenska hoppryttarna tog med sig fina placeringar hem.

Children:

Ridsport har tidigare skrivit om (läs mer här) att Sverige tog en fjärde plats i Nations Cup-hoppningen för childrenryttare i Hagen. I laget ingick Beata Hermelin/Titanic VDL, Isabell Carlstedt/Sandy, Ebba Kewenter/Cickdown och Lilly Landgren/Escusa.

Individuellt blev det tre svenska placeringar i CSIOCh över 1,25-hinder. Klassen hade hela 76 startande ekipage och Ebba Kewenter/Cickdown, Beata Hermelin/Titanic VDL och Lilly Landgren/Escusa tog hand om placeringarna 17, 18 och 19 efter felfrita ritter.

I den avslutande GP-hoppningen över 1,30-hinder med 50 startande ekipage tog Lilly Landgren och Escusa en sjunde plats medans Beata Hermelin och Titanic VDL placerade sig som nummer tio.

Juniorer:

Precis som på ponny (läs mer här) var det Ingemar Hammarström som lyckades främst bland de svenska juniorryttarna. I Grand Prix-klassen över 1,40 – som var debut på denna nivå för ekipaget – blev det bara ett tidsfel för Ingemar och Captain Sparrow (HOLST val f-07 e Cormint-Barnaul xx, uppf Pohling Manfred, Krempel) vilket placerade dem på nionde plats i den 63 ekipage stora klassen.

I CSIOJ över 1,40-hinder kom Stina Efraimsson och Dana (KWPN sto f-08 e Corland-Faldo, uppf S. Bijzitter) på en åttonde plats.

I Nations Cup över 1,40-hinder för juniorryttarna kom Sverige på fjärde plats av nio nationer. I laget red Julia Hallberg/Clann Lux Imp, Michelle Cranning Hillgren/Udermus, Axelina Pettersson Häggström/Evita och Ottilia Lundgren/Ti Quenta B. Ottilia gjorde en strålande insats med dubbla felfria rundor, ett resultat som bara fem av de totalt 35 startande ekipagen hade.

Nations Cup-segrare bland juniorerna blev Nederländerna, följda av Italien på andra plats och Tyskland på tredje plats.

Young Riders:

I CSIOY över 1,40-hinder med 70 startande tog Antonia Pettersson Häggström en femte plats med Chickflick K och Alice Tapper tog placering 17 med Doge Dogelito, båda ekipagen red felfritt. Alice Tapper var även den svenska YR-ryttare som tog en GP-placering. Med Quincy (SWB val f-05 e Quintos-Nicklas, uppf stall Toleryd AB) slutade hon på sjätte plats bland 39 startande i klassen som reds över 1,45-hinder.

Alice Tapper var mycket nöjd med meetinget i Hagen och skriver på sociala medier hur glad hon är över sin Quincy:

I Nations Cup för Young Riders över 1,40 kom Sverige femma bland sex startande nationer. I laget red Alice Tapper/Doge Dogelito, Hugo Wihlmark/Chamie Rtg, Stella Röhlcke/Delina och Antonia Pettersson Häggström/Chickflick K.