Sport
20 februari 2017 10:47

Ingen Peder i Scandinavium

Tyvärr tvingas Peder Fredricson tacka nej till Gothenburg Horse Show. Han är fortfarande inte frisk nog från sin lunginflammation.

Ingen Peder i Scandinavium
Tyvärr får vi inte se Peder Fredricson i Gothenburg Horse Show. Han är fortfarande inte tillräckligt frisk. Bildbyrån STR

I samråd med sin läkare har Peder Fredricson nu bestämt sig för att det inte blir någon start i Göteborg senare i veckan.

– Jag är igång och rider lite lätt en häst på förmiddagen och en häst på eftermiddagen, men är inte helt återställd från lunginflammationen. Därför har jag bestämt mig för att ställa in Göteborg i år, tyvärr, berättar Peder för Radiosporten.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona var förberedd på beskedet, och tycker förstås det är tråkigt.

– Framför allt är det tråkigt för Peder själv, men också för publiken och övriga i den svenska truppen, konstaterar Henrik Ankarcrona.

– Men jag är glad att han inte riskerar något för en enskild tävling, fortsätter Henrik.

Att Peders start i Göteborg var i fara har varit känt ett tag. Han ställde in sin medverkan i både Borås och i en tävling i Tyskland på grund av den lunginflammation han red med i Amsterdam i januari. Dessutom har han haft lite känningar i sin rygg, och väljer därför att inte riskera någonting.

– Det finns så många viktiga saker framför oss under året så även om Göteborg är en stor tävling i Sverige, är det bra att han inte chansar och börjar för tidigt, menar Henrik Ankarcrona.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden