Krönika
17 januari 06:25

Inget Jerringpris till Henrik von Eckermann

IdrottsgalanDet kunde ha blivit 5-0 till Hästsekten och 6 kilo kristall till Henrik von Eckermann när Idrottsgalan avslutades med Jerringpriset. Men priset gick istället till skridskoåkaren Nils van der Poel, med Henrik som god tvåa.

Inget Jerringpris till Henrik von Eckermann
Ridsports chefredaktör Catharina Hansson tycker till om gårdagens Jerringrpris. Foto: Lina Nydahl

Inga priser gick till ridsporten på årets Idrottsgala, trots att Henrik Ankarcrona nominerats för tredje gången som Årets ledare och Henrik von Eckermann var nominerad som Årets manliga idrottare. In i det sista var Henrik med i Jerringprismatchen men blev slagen på mållinjen av Nils van der Poel.

Det kunde ha varit en av idrottsvärldens hårdaste vinnarskallar som fått Jerringpriset. En idrottare som jobbat hårdare, längre och mer målmedvetet och skickligt än de flesta. 

Jag vet att idrottare inom nästan alla sporter tränar hårt. Men jag tror inte att många utanför ridsporten förstår vilket engagemang som finns hos våra idrottare, där hästarna och sporten fyller alla dygnets vakna timmar. 

Näst intill alla priser gick under måndagskvällen till Nils van der Poel, som väckt beundran när han avslöjat att han tränar 22 timmar i veckan. 

Men en hoppryttare i världstoppen lägger gissningsvis 30 timmar i veckan på ridning och totalt 70-80 timmar eller mer på sina hästar och hela sin verksamhet. 

”Vi jobbar 24 timmar om dygnet för att våra hästar ska ha det bra”, har Henrik von Eckermann sagt och vi tror honom. 

Ett Jerringpris till Henrik von Eckermann hade varit ett erkännande för honom, för King Edward och för hela deras team, men också för alla oss som brinner för ridsporten. Vi som andas, drömmer och lever häst, ibland precis som Henrik 24 timmar om dygnet.

Men jag tror att idrotts-Sverige får vara beredda på att vi kommer igen. 

Henrik von Eckermann är inte den enda vinnarskallen inom ridsporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden