Ponny
8 mars 2018 14:06

Insnöade ponnylagen garanteras plats i elitserien 2019

Omdiskuterad premiärDe två lag som inte kunde starta första omgången av årets elitserie i ponnyhoppning på grund av oväder riskerar inte att åka ut serien. RK Udden och Ölands RF har redan sina kontrat för 2019 klara.

Insnöade ponnylagen garanteras plats i elitserien 2019
Förra veckan var det riktigt besvärligt väder i sydöstra Sverige med många trafikolyckor och bilister uppmanades att stanna hemma. Detta påverkade ponnyernas elitserie i hoppning. Arkivbild: Roland Thunholm

Två lag av de nio lagen kunde inte komma till start i elitseriens första omgång i zon Öst i Mjölby i lördags. Det var Kalmarklubben Ridklubben Udden och Ölands Ryttarförening vars ryttare inte tog sig hemifrån på grund av mycket dåligt väglag.

Det vara några turer innan tävlingen hur detta skulle lösas, och representanter från de drabbade klubbarna önskade att första omgången skulle ställas in då det är svårt att ta igen poäng för den som missar en omgång.

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats att de båda klubbarna redan har fått kontrakt till elitserien nästa år, oavsett vad som händer de återstående två omgångarna i zonen. Detta är på grund av force majeure.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-