Hoppning
8 maj 2023 06:20

Inte Sveriges dag i årets första nationshoppning

EEF SeriesTrots toppryttare i laget blev Sverige näst sist i årets första nationshoppning i Longines EEF Series i Mannheim.

Inte Sveriges dag i årets första nationshoppning
Det ville sig inte riktigt för svenskarna i Mannheim. Foto: Roland Thunholm

På pappret såg det väldigt lovande ut när Sverige fick startsignal i andra deltävlingen av Longines EEF Series i tyska Mannheim på söndagen. Laguppställningen i årets första nationshoppning i serien under högsta nationshoppningsligan var Peder Fredricson/H&M Bahia, Henrik von Eckermann/Dzara Dorchival, Douglas Lindelöw/Charlie’s Way och Erica Swartz/Cavicii Z.

Hinderhöjden låg på 1,45 och de svenska ryttarna fick inte riktigt till det. Peder och framtidshästen H&M Bahia var enda ekipaget som satte nollan i första rundan. I andra rundan tackade Charlie’s Way nej till vattengraven, vilket blev kostsamt både för rytmen och tidsfelen ihop med ett nedslag. Cavicii Z stod också emot på vattnet och fick ett tramp för att lite längre fram vika undan i tvåkombinationen på sista linjen. Sverige slutade på nionde plats av tio lag med Nederländerna i topp.

Som tur är räknas inte tävlingen i Mannheim. Sverige ingår i Norra regionen i serien och rider för poäng i danska Uggerhalne 25-28 maj och i norska Drammen 1-4 juni.

Topp fem i de fyra regionerna Norra, Central, Väst och Södra gör upp i varsin semifinal och de tio bästa nationerna möts sedan i final. Skulle Sverige sluta topp fem i Norra regionen rider man semifinal i franska Deauville 22-25 juni och finalen går sedan i Warszawa 14-17 september.

Resultatlista Mannheim

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden