Hoppning
9 december 2017 19:43

Interna konflikter i den irländska ledningen – Pessoa osäker på fortsättning

OmprövningUnder Rodrigo Pessoas ledning tog Irland lagguld vid EM i Göteborg - och irländarna jublade. Men i den irländska ledningen finns konflikter, och nu har Pessoa meddelat att han måste ompröva sin roll som ledare för det irländska laget.

Interna konflikter i den irländska ledningen – Pessoa osäker på fortsättning
Rodrigo Pessoa ledde Irland till guld under EM i Göteborg. Nu är hans framtid som landslagsledare för laget osäker (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det var i mars som nyheten slog ned. Mångfaldige OS- och VM-mästaren Podrigo Pessoa hade utsetts till lagledare för det irländska hopplandslaget. Pessoa nämnde då att en topplacering vid EM i Göteborg var hans närmaste delmål med det irländska laget – därefter var siktet satt mot OS i Tokyo 2020.

Irland gjorde succé vid EM och tog hem lagguldet. Under Rodrigo Pessoas ledning har Irland klivit fram som en riktigt stark nation i hoppsporten. Nu meddelar dock Pessoa att han måste ompröva sin roll som lagledare. Den främsta orsaken uppges vara interna konflikter med det irländska ridsportförbundet HSI . Konflikter som lett till att Gerry Mullins, ordförande för ”the High Performance unit”, har avgått.

”Jag måste överväga kring min position, det är en naturlig känsla”, meddelar irländska RTE att Pessoa sagt, och Pessoa uppges också ha brättat att han fått andra erbjudanden.
”Jag önskar verkligen att jag inte behövde göra detta, men jag måste ompröva min roll som lagledare”, säger Pessoa samtidigt som han tillägger att hans hjärta verkligen finns hos det irländska laget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden