Sport
8 maj 2020 09:32

Internationella mästerskap ställs in

CoronasmittanI coronasmittans spår fortsätter arrangemang att ställas in. Flera internationella mästerskap blir inte av som planerat i år.

Internationella mästerskap ställs in
Delar av det svenska teamet på EM i voltige i tyska Aachen 2015. Foto: Roland Thunholm

Brittiska Hartpury College har offentliggjort att EM i dressyr och fälttävlan för juniorer och unga ryttare ställs in. Mästerskapen skulle ha gått i månadsskiftet juli/augusti.

”Vi är extremt besvikna över att inte kunna ha några av dessa tävlingar 2020, vi känner att det är ett nödvändigt beslut att ta under rådande omständigheter,” säger Phillip Cheetham, Hartpury College, i ett pressmeddelande.

Läs mer om de inställda mästerskapen på Hartpurys webbplats.

Även VM och Junior-EM i voltige 2020 ställs in. Mästerskapen skulle avgöras på Flyinge 29 juli–2 augusti i år.

”Vi är bedrövade över att tvingas ställa in mästerskapet i sommar. Vi har arbetat så hårt för detta sedan vi fick VM och JEM för tre år sedan. Vårt svenska VM-lag och alla individuella VM- och EM-aktuella voltigörer har gjort en sådan målmedveten satsning mot 2020. Jag skulle säga att laget är i sitt livs form just nu”, säger Ted Velander, ordförande i Svea Voltigeklubb och organisationskommittén för VM/JEM 2020 till Svenska Ridsportförbundet.

Mer om det inställda mästerskapet i voltige på Svenska Ridsportförbundets webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden