Nyheter
28 maj 2018 13:28

Irma klar för internationell cupfinal efter kvalseger

Internationella framgångarIrma Karlsson vann kvaltävlingen i serien European Youngster Cup i Tyskland och är därmed klar för seriefinal i slutet av året.

Irma klar för internationell cupfinal efter kvalseger
Irma Karlsson och Balahe höll sig väl framme i Tyskland. Arkivbild: Roland Thunholm

Vid de trestjärniga Nörten Hardennerg-hoppningarna försvarade Irma Karlsson  de svenska färgerna på prima vis. Hon är allt som oftast framgångsrik i seniorsammanhang och fick nu en U25-seger som en fin bonus.

Tillsammans med Balahe (SWB, sto f 2002, e Baloubet de Rouet-Flamingo, uppf Hans Stodell) var hon trea samt bästa U25-ryttare i 1,40 och därpå femma samt bästa U25-ryttare i 1,50. Det gjorde Irma till kvalvinnare i European Youngster Cup U25 och betyder att hon är klar för finalen vid de fyrstjärniga hoppningarna på Salzburg Arena i december där runt 600 000 kronor finns i den totala U25-potten.

– Det är svårt att veta långt i förväg om jag kommer att rida finalen, men passar det i planen åker jag gärna dit. Salzburg är en väldigt fin tävling, säger Irma.

Finalfältet sållas ut genom ett antal kvaltävlingar under året och därtill får bland annat vinnarna av EM och de amerikanska mästerskapen för young riders starta.
– Det är bra U25-ryttare med varje år. Det året jag vann EM för young riders fick jag starta finalen, men kunde tyvärr inte åka då.

Ridsport, Sundbyholm Dag 6
Irma Karlsson är regerande svensk mästare. Arkivbild: Roland Thunholm

Irma avslutade helgens tävling med ett nedslag med Ida van de Bisshop i 1,60 och landade just utanför placering.
– Det var väl lite stolpe ut några gånger i helgen, men överlag var det bra och jag är nöjd, säger Irma som bland annat har Grevlunda Grand Prix och nationshoppning i Sopot på agendan de kommande veckorna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-