Världen
14 mars 2021 21:21

Isoleringsklinik för hästar med EHV-1

VeterinärvårdArbetet med att komma ut på andra sidan av det stora virusutbrottet fortsätter oförtrutet på flera håll i Europa. I Belgien har en grupp veterinärer satt upp en egen isoleringsklinik för hästar med EHV-1. Läs mer här.

Isoleringsklinik för hästar med EHV-1
Virusutbrottet av EHV-1 är det allvarligaste i Europa på lång tid. Foto: iStock

Den belgiska hästen som testade positivt och visade på kliniska symptom efter hemkomsten från Vejer de la Frontera är på väg att återhämta sig. Ett stort antal hästar i Belgien som deltagit vid Sunshine Tour har testats för EHV-1 och tre hästar har testat positivt med milda kliniska symptom, men inga neurologiska symptom. En grupp belgiska veterinärer har satt upp en klinik med 25 boxar enbart för isolering och behandling av hästar som testats positivt för EHV-1. Detta enligt FEI:s senaste uppdatering gällande virusutbrottet.

FEI har också fått information från arrangören av Sunshine Tour om att hästar lämnar tävlingsplatsen på ett korrekt och biosäkert sätt. Totalt har 73 hästar redan lämnat medan de nödvändiga resedokumenten är klara för mer än hälften av dem som fortfarande är kvar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden