Hoppning
1 juli 2019 11:07

Israel skrev ridsporthistoria – kvalade till OS

OS-kvalFör första gången har ett israeliskt hopplag kvalat till OS. Detta skedde vid tävlingar i Moskva i helgen, när Israel vann över Polen med minsta möjliga marginal. Därmed har Israels världsberömde förbundskapten nått sitt mål.

Israel skrev ridsporthistoria – kvalade till OS
I Israels lag ingick Daniel Bluman, Dani Waldman, Ashlee Bond och Elad Yaniv. Foto: FEI/Maxima Stables

− Vi var optimistiska, men det var mycket press denna eftermiddag. Men det här gänget klarade av det. De är alla fantastiska och deras andra runda var fantastisk!
Så sade Amichai Alperovich, manager för hopplaget, enligt ett pressmeddelande från FEI efter att Israel tagit OS-platsen som stod på spel vid helgens kvaltävling i Moskva.
− Vi är så lyckliga och detta är historiskt – det är första gången Israel har ett hopplag i OS, sade Amichai Alperovich också.

Bland de sex nationerna som gjorde upp om OS-platsen var Polen närmast, och till slut var det bara ett tidsfel som skilde de två nationerna åt.
I Israels vinnande lag ingick Daniel Bluman, Dani Waldman, Ashlee Bond och Elad Yaniv.
Förbundskapten för det israeliska hoppplandslaget är holländaren Jeroen Dubbeldam, som tillträdde tidigare i år, med uppdraget att ta Israel till OS, en målsättning som nu alltså är nådd.

Läs mer på FEI:s sida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden