Hoppning
1 juni 2018 18:04

Jacob Hellström om framgångarna: ”Allt har fallit på plats”

InternationelltJacob Hellström plockar placeringar på löpande band under Baltica Equestrian Spring Tour. Med lovande Jus D’Orange blev han i dag tvåa i valackens blott andra 1,50-start. ”Allt har fallit på plats”, säger Jacob om 9-åringen som har fått gott om tid på sig.

Jacob Hellström om framgångarna: ”Allt har fallit på plats”
Efter framgångar i Polen ska Jacob Hellström och Jus D’Orange Van’t Bisthof snart hoppa i Göteborg, där den här bilden togs i en 1,30 förra året. Foto: Fredrik Jonsving

Jacob Hellström stortrivs på under Baltica Equestrian Spring Tour i Polen, där förra veckans tvåstjärniga tävlingar den här veckan har övergått i trestjärniga.
– Hästarna har hoppat strålande och jag är väldigt förtjust i tävlingsplatsen. Bra feeling helt enkelt, säger Jacob.

Det har visat sig även i resultatlistorna, inte minst med två av hästarna som köptes en tid efter den uppmärksammade försäljningen av Happy Day Ter Putte: Caliban H (SWB, val, f 2008, e Cathageno-Elmshorn, uppf Katarina Lindholm) och Jus D’Orange Van’t Bisthof (val, f 2009, e Chopin van het Moleneind-Conello).

Därtill har West Virginia Z (sto, f 2009, e Wilson-Colman) som Jacob debuterade med förra helgen har placerat sig i två stycken 1,30.

”Allt man vill ha”

Tillsammans med Caliban H har Jacob vunnit både 1,35 och 1,40 samt placerat sig än en gång i 1,40.

Med Jus D’Orange, som i mars debuterade 1,50 felfritt med placering i Spanien, har det blivit fyra placeringar på fem starter i Polen. Andraplatser i de trestjärniga rankningsklasserna 1,45 och 1,50 är toppnoteringarna. Jacob hade planer på helgens GP-klass, men låter nu den ambitiösa valacken stå över och vara färdighoppad för den här tävlingen.

– Vi köpte Jus D’Orange förra våren och då hade han gått 1,20–1,25, möjligen någon 130, med en childrenryttare. Jag tyckte att jag såg allt man vill ha i honom, säger Jacob.
– Det har tagit tid att få honom stark i kroppen och hitta balansen, och jag har egentligen inte ridit mot klockan innan. Nu har han styrkan, balansen och har blivit ridbar – allt har fallit på plats.

Dagens klass där ni kom tvåa var bara Jus D’Oranges andra 1,50 någonsin. Hur kändes det?
– Väldigt lätt. Han hoppade fantastiskt, säger Jacob som härnäst rider 7 Star på Gothenburg Summer Tour.

Jacobhellströmjusdorangemonskoo
Ekipaget har levererat flera gånger om i den polska sommarsolen. Foto: Monskoo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden