Sport
11 juli 2015 08:59
Ridsportplus

”Jag kanske springer in naken”

Dagens ryttare Carl Hedin har fullt upp under Falsterbo Horse Show. Förutom att rida U25-klasserna i dressyr blir det mycket nätverkande. Han hinner knappt med att uppdatera sitt populära instagramkonto.

”Jag kanske springer in naken”
Carl Hedin trivs i Falsterbo. LottaGyllensten

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Carl Hedin, 24 år, har ridit unghästchampionat tidigare i veckan och U25-klassen som gick på fredagen. På söndag rider han U25-Grand Prix med Kataleis Vilja. I Falsterbo rider han för tredje gången. Han har hunnit hem och lämna unghästar och hämtat den mer rutinerade Kataleis Vilja. Resultaten har varit varierade och 100 procentigt nöjd är han inte. 
– Jag måste träna mer, så att jag blir bättre. Jag är inte jättemissnöjd. De hästarna jag satt på, de har inte överpresterat, men de har inte heller underpresterat under våra förutsättningar. I går hade jag dess värre lite missar. 
– Men nästa år kommer jag tillbaka, det kan ni räkna med.

Precis som de flesta ryttare tycker Carl Hedin att det är något alldeles speciellt med Falsterbo Horse Show.
– Det är fantastiskt att rida här. Det är jättehärlig stämning, man kommer nära publiken, man träffar mycket folk och det är ett väldigt bra ställe att nätverka på. Publiken stöttar väldigt mycket. Man skärper till sig och sträcker på sig lite extra. 

Vilket är ditt bästa minne härifrån?
– Mitt bästa Falsterbominne kan ha varit när jag var med i Bukowski, riders challenge. Det var jäkligt roligt. Jag vann inte, jag kom inte ens tvåa utan nästan sist, men det var väldigt, väldigt roligt.

Till vardags driver Carl Hedin ett eget företag med tränings- och försäljningsstall. Sommarhalvåret bor han i Falkenberg, vinterhalvåret i England, där han läser business management med inriktning på marknadsföring på universitetet.  

Du driver en populär instagram, med över 8000 följare. Vad gör den populär?
– Jag försöker göra så att folk får ta del av min vardag och alla tokigheter jag håller på med. Ett inlägg kan göra att jag rycker upp mig med tusen följare. Det kan vara att jag rider med presenning på en häst, rider och gör byten i varje utan träns.  

– Min instagram är det många som följer för att jag är lite okonventionell och gör saker som man kanske inte tänker att man kan göra med framför allt dressyrhästar. Jag skulle aldrig lägga upp en bild på vad jag äter, mina följare bryr sig inte om vad jag äter till lunch, de vill nog se mitt liv med hästarna.

Blir det mycket instagrammande från Falsterbo?
– Här träffar jag så mycket folk, så jag tycker inte att jag har tid att instagramma. Så det blir inte så mycket som jag önskar, Men jag får väl hitta på något bus här, kanske springa in naken på dressyrbanan?

Vad är ditt mål?
– Bli bäst. Att bli Sveriges bästa hästmänniska kanske?

Du tävlar även lite i hoppning. Är det dressyr som gäller?
– Först och främst är det dressyr. När jag har vunnit allt som går att vinna i dressyr och känner att jag kan det, då kanske jag börjar med hoppning.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden