Dressyr
1 maj 2021 10:00

”Jag kommer alltid att bära dig i mitt hjärta”

TragediDet har gått drygt tio dagar sedan GP-hästen Fohlenhof’s Rock’n Rose föll till marken och dog mitt under ärevarvet i tyska Pforzheim. Världsfyran i dressyr, Dorothee Schneider, fördes chockad till sjukhus. Nu uttalar hon sig för första gången efter den traumatiska händelsen.

”Jag kommer alltid att bära dig i mitt hjärta”
"Hon hade en speciell aura", skriver Dorothee Schneider om sin bortgångna tävlingskamrat. (Det är en annan häst på bilden.) Foto: FEI / Liz Gregg

Dorothee Schneider uttalar sig nu för första gången efter den traumatiska händelsen där Fohlenhof’s Rock’n Rose föll till marken och dog under ärevarvet i tyska Pforzheim. Ekipaget hade just blivit trea i den nationella Grand Prixen när tragedin inträffade. Misstanken är att det 17-åriga stoet dog av en brusten aorta. Världsfyran i dressyr fördes chockad till sjukhus efter fallet och rapporterades senare ha brutit nyckelbenet.

”Ledsen att jag inte har skrivit på så länge. Det har tagit mig lite tid att berätta hur jag känner.” Det skriver Dorothee Schneider på Facebook och fortsätter: ”Jag saknar Rosi så mycket! Hela tiden när jag tänker på eller pratar om det hemska som har hänt, kämpar jag med tårarna.”

Dorothee Schneider berättar vidare att Fohlenhof’s Rock’n Rose kom till henne som 10-åring och att ägarfamiljen Heicke gav henne förtroendet att utveckla stoet vidare. Det var ett egensinnigt sto med stor arbetsvilja. ”Vi var ofta inte bäst men snabbast i våra första Grand Prix-starter, eftersom hon hade lite egna idéer på agendan”, skriver Schneider.

Med tiden blev ekipaget ett starkt team och Schneider tackar Fohlenhof’s Rock’n Rose för den tillit hon visade sin ryttare, och hur mycket glädje det gav. ”Jag kommer alltid att bära dig i mitt hjärta älskade Rosi och jag hoppas att du galopperar över oss!” avslutar Schneider. Läs hela Facebookinlägget här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden