Hoppning
14 februari 2019 16:12

Janika Sprunger förlorar topphästen

FörsäljningJan Tops har köpt Janika Sprungers VM-häst Bacardi VDL.

Janika Sprunger förlorar topphästen
Janika Sprunger och Bacardi på VM. Foto: Roland Thunholm

Flera utländska ridsport- och nyhetssiter rapporterar under torsdagen att Jan Tops har köpt Janika Sprungers VM-häst Bacardi VDL (val, f 2006, e Corland-Kannan). Bacardi ägdes av  Georg Kähny och nu har Jan Tops bekräftat köpet för bland annat Grand Prix Replay. Tops säger sig dock inte veta än vem som ska rida hästen.

Janika Sprunger, som är baserad på anläggningen i Tyskland tillsammans med sambon Henrik von Eckermann, har ridit Bacardi sedan 2013. Samma år såldes hennes dåvarande bästa häst, Palloubet d’Halong, till just Jan Tops och strax efter det vidare till Qatar där han reds av ett par olika ryttare. Sedan 2017 finns inga internationella resultat registrerade på Palloubet d’Halong.

Janika och hennes förstahäst Bacardi har under sina år tillsammans tagit flera placeringar i toppklasser. De deltog i VM i somras, senast härom veckan vann de världscupen i Sharjah och duon har tidigare levererat felfria rundor för Schweiz i Nations Cup.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden