Sport
9 juli 2014 15:59

Jennifer och Ramses rockade

Få saker fyller dressyrens läktare så mycket som ponnykür. Och vem kan motstå fina ponnyer skickligt visade till musik? Jennifer Lindvall på Hynder-Hoeves Ramses levererade seger idag igen trots att hon inte hörde sin egen musik.

Jennifer och Ramses rockade
Glada pristagare: Jennifer Lindvall i täten på Hynder Hoeves Ramses, följt av Sandra Kristoffersen och Clara Egholm Hebsgaard. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hettan är stark i Falsterbo parat med en byig vind som tog mycket av ljudet för ryttarna men inte för den flertaliga publiken. Det var ”knökfullt” på läktarna och publiken entusiastisk, en fantastisk inramning för unga ryttare.

Clara Egholm-Hebsgaard med Extrem fick till en bättre ritt i dagens klass, det blev tredje plats på 71,75 procent.
– Jag tyckte det gick jättebra, allt satt mycket bättre idag än i kvalet. Dels red jag bättre och dels så var Extrem på bättre humör, jag har gett honom en del godis, förklarade Clara. Hon rider sitt program till Michael Jackson, precis som storasyster Amalie gjorde på sin tid. Amalie är ner på EM i Arezzo och är med i YR-laget.

Den hårda vinden gjorde att flera ryttare inte hörde sin musik, en av dem var Elin ”Lill” Mattsson.
– Ritten kändes bra, men jag hade ingen aning om var jag var i programmet för jag hörde ingenting, konstaterar hon, nöjd med resultatet på 70,333 procent.

Danska Sandra Kristoffersen gjorde en bra ritt på sin inlånade ponny Grenzhoeshes My Ken.
– Jag får ha honom i ett år, det är första gången för mig i Falsterbo och inför så mycket publik, jätteroligt. Förra året var jag med på NM med en annan ponny, nu får vi se hur det går med My Ken, idag är han allt lite trött, berättade Sandra på svenska. Pappa Bo Kristoffersen var på plats och hejade på.

Jennifer Lindvall på Hynder-Hoeves Ramses var riktigt nöjd med sin ritt, den andra segern på lika många försök.
– Idag så red jag bra och Ramses gick bra, jag kan inte vara mer nöjd, ljudet hördes inte men det får gå ändå, sa en säker ryttarinna.

Bildspel med alla ekipage

Bilder och text från kvalet

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-