Ridsport Play
13 september 09:50

Jens Fredricson: ”Ingen ryttare är bättre än den bästa hästen i stallet”

Goda rådNyligen tog Sveriges dubbla guldmedaljör Jens Fredricson emot ett gäng unga hoppryttare som deltar i Young Riders Academy, där han delade med sig av sina erfarenheter av vad som krävs för att nå toppen. Se vilka råd han gav i filmklippen här.

Jens Fredricson: ”Ingen ryttare är bättre än den bästa hästen i stallet”
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit, onsdagens segrare. Foto: Kim C Lundin

Varje år antas mellan fem och tio unga talanger mellan 18 och 23 år till Young Riders Academy, och nyligen besökte årets deltagare Sverige. Där fick de bland annat träffa guldryttaren Jens Fredricson, som gav sin bild av vad som krävs för att nå toppen. Se filmklippen från Young Riders Academy längst ner.

– Du måste jobba på att bli bättre i din ridning och ditt management, du kan göra allt bättre. Det bästa du kan göra är att utmana dig själv i det du inte är så bra på. Du behöver inte träna det du är bäst på, utan fråga dig själv vad du behöver bli bättre på, säger Jens Fredricson till de unga ryttarna.

Att bli riktigt bra på allt du gör räcker dock bara så långt, fortsätter han.
– Ingen ryttare är bättre än den bästa hästen i stallet. I slutändan handlar allt om att hitta hästar. Det är så det är.

Framtidssatsning

Young Riders Academy är ett program för talangfulla unga hoppryttare i Europa. Syftet är att med hjälp av träning och utbildning förbereda ryttarna för en professionell framtid inom hoppsporten. Genom programmet får de unga ryttarna bland annat träffa internationella proffsryttare som delar med sig av sina erfarenheter och de får även tillgång till att rida tävlingar som de annars inte hade haft tillträde till. 

Bakom akademin står det europeiska ridsportförbundet EEF, som även arrangerar den trestjärniga Nations Cup-serien Longines EEF Series, internationella hoppryttarklubben och Rolex. Det finns också ett samarbete med universitetet i Uppsala och ett utbyte med de svenska riksanläggningarna.

Hannes Ahlmann, Tyskland, Mira Oliva Hoeidal, Norge, Lars Kersten, Nederländerna, Sean Monaghan, Irland, Robert Murphy, Storbritannien, och Thibeau Spits, Belgien, är årets deltagare i det fulla programmet.

Lily Attwood, Storbritannien, Niamh Mcevoy, Irland, Thibault Philippaerts, Belgien, Egor Schibrik, Palestina, och Tereza Svobodova, Tjeckien, deltar i det skräddarsydda programmet.

Tidigare har svenska Alice Tapper och Wilma Marklund deltagit i programmet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden