Hoppning
26 augusti 2020 13:29

Jens Fredricsons häst får ny toppryttare

RyttarbyteCon Tempi har varit en av Jens Fredricsons lovande topphästar med sikte på att rida de stora mästerskapen. Nu kommer valacken istället att ridas under irländsk flagg. Ny ryttare blir ingen mindre än Shane Sweetnam, som ingick i guldlaget i Göteborg.

Jens Fredricsons häst får ny toppryttare
Jens Fredricson och Con Tempi på Sundbyholm i slutet av juli. Foto: Roland Thunholm

Con Tempi (val f-10 e Cassini I-Caretino, uppf Hans-Joachim Gerken) har tävlats upp till 1,50 med Jens Fredricson i sadeln, bland annat med en tredjeplats på Wermland Equestrian Games i fjol. I början av året vann ekipaget även en fyrstjärnig 1,40 i danska Herning. Efter coronappehållet har valacken mjukstartat med fina placeringar i lite lägre klasser och i helgen var ekipaget anmält till Norrköping Horse Show.

Con Tempi var en av Jens Fredricsons lovande topphästar inför större uppgifter för Sverige, men nu byts den blågula flaggan ut mot de irländska färgerna. ”Con Tempi är såld till Shane Sweetnam. Good luck over there”, skriver Jens Fredricson på Instagram. Dan Eriksson och Roland Nilsson heter ägarduon som sålt till irländaren, som har sin bas i USA.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden