Sverige
22 december 2021 11:07

Jerringpriset inom räckhåll – OS-guldlaget vidare i omröstningen

Folkets prisDet svenska OS-guldlaget tog hem Bragdguldet – nu har de dessutom tagit nästa steg mot att vinna Jerringpriset. När tisdagens första röstningsomgång slog igen portarna är hopplaget fortsatt med i striden om svenska folkets pris. Se alla kandidater som gått vidare och rösta på din favorit här.

Jerringpriset inom räckhåll – OS-guldlaget vidare i omröstningen
Hopplaget stod för en historisk prestation i Tokyo. Foto: FEI/EFE/Kai Försterling

Under tisdagen avslutades Jerringprisets första röstningsomgång där 13 kandidater skulle bli åtta i den fortsatta kampen om svenska folkets pris för bästa idrottsprestation 2021. Det svenska OS-guldlaget klarade sig vidare och nu är omröstningen öppen fram tills vinnarna presenteras på Idrottsgalan den 17 januari.

Hopplaget har med sig några av bragguldkandidaterna i omröstningen, stavhopparen Armand Duplantis och skridskofenomenet Nils van der Poel är några av de andra nominerade, som nu går in i nästa skede. Se de åtta kandidaterna som röstats vidare och rösta på din favorit här.

Så här lyder motiveringen bakom hopplagets nominering:
”Historiskt guld. För första gången på 97 år säkrades ett OS-guld i hoppning genom laget med Henrik von EckermannMalin Baryard och Peder Fredricson i en dramatisk final.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden