Dressyr, Nyheter
24 januari 2021 18:20

Jessica von Bredow-Werndl siktar på Scandinavium

VärldscupenTysklands Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB kom, sågs och segrade i söndagens världscup i Strazburg, Österrike. "Jag red in och hoppades på att vinna," säger 34-åringen som nu fortsätter att toppa den västeuropeiska ligan.

Jessica von Bredow-Werndl siktar på Scandinavium
Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB glänste bland annat i övergångarna mellan piaff och passage. Foto: FEI/Łukasz Kowalski

När världsettan och titelförsvararen Isabell Werth tog ledningen i världscupküren tillsammans med Weihegold Old trodde nog de flesta att saken var klar.

Det är för lång tid att ha tävlingspaus i över tre månader. Jag behöver verkligen tävla och det gör hästarna också. Jessica von Bredow-Werndl.

Men Jessica von Bredow-Werndl hade andra planer. Hon hade redan ledningen i den västeuropeiska ligan innan tävlingen i Österrike.
– Jag red in och hoppades på att vinna, säger 34-åringen i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Det var tillsammans med TSF Dalera BB (TRAK sto f 2007 e Easy Game-Handryk, uppf Silke Fass, äg Béatrice A. Buerchler-Keller och Micaela Werndl) som Jessica von Bredow-Werndl levererade en högklassig kür där i stort sett allt satt där det skulle.
– Dalera kändes fantastisk redan i går men då gjorde jag ett misstag, säger ryttaren om lördagens Grand Prix där hon kom tvåa efter Werth.

Slog Werth

I söndagens kür fick hon 87,960 procent och slog Werth med över tre procent. Segerekipaget glänste bland annat i övergångar mellan passage och piaff och bjöd på en piruett som tagen ur skolboken.

Men segraren erkänner att både hon och hästen var lite nervösa inför sina starter:
– Det är för lång tid att ha tävlingspaus i över tre månader. Jag behöver verkligen tävla och det gör hästarna också. Att rida ett program hemma och på tävling är två helt olika saker, säger Jessica von Bredow-Werndl som berömmer arrangören för att ha genomfört ett coronasäkert meeting utan publik och med många sätt att minimera smittspridning.

Jessica Von Bredow-werndl1
Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB på väg mot seger. Foto: FEI/Łukasz Kowalski
Isabellewerth_weihegold1
Missarna i bytesserierna blev dyrbara för Isabelle Werth. Foto: FEI/Łukasz Kowalski
Helenelangenhagen
Helene Langehanenberg och Annabelle visade en mjukt program och slutade trea. Foto: FEI/Łukasz Kowalski
Jessica Von Bredow-werndl
Tack ska du ha! Jessica Von Bredow-Werndl klappar om Dalera efter küren. Foto: FEI/Łukasz Kowalski

Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB ingick i det tyska guldlaget på VM 2018 och bronslaget på EM 2019. Ryttaren har ridit fyra världscupfinaler tillsammans med Unee BB, varav två i Göteborg. Ekipaget har kommit trea tre gånger.

Toppar tabellen

Efter söndagens tävling fortsätter hon att toppa tabellen i världscupens västeuropeiska liga medan Patrik Kittel tappade en placering och nu är trea.

Kittel kom femma i söndagens kür och hade en kvartett tyskor framför sig med Werth som tvåa, Helene Langehanenberg som trea och Dorothee Schneider som fyra.

Jessica von Bredow-Werndl satsar nu på världscupfinalen i Göteborg första helgen i april.
– Jag kommer vara där, säger hon.

En deltävling återstår i serien, den går i hollänska’s-Hertogenbosch 11-14 mars.

Resultat
FEI:s samlingssida med kalender och aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden